F.A.Q. - často kladené otázky
Potřebuji jen ICQ, co mám dělat?
V Možnosti / Doplňky si vypněte pluginy pro AIM, MSN, Yahoo, Jabber a restartujte Mirandu.
Nechci aby okno kontaktů bylo průhledné
V Možnosti / Vlastní úpravy / Témata vzhledu si odškrtněte volbu "Autom. vyplnit pozadí obrázkem z plochy"
Nepřehrávají se mi zvuky
Musíte si jednotlivé zvuky nejprve zapnout, případně nastavit, v Možnosti / Události / Zvuky. Základní zvukové soubory jsou již dodány v packu v adresáři "Sounds", ale nejsou záměrně aktivovány.
Chci si nastavit vlastní avatar
V Menu / Detaily uživatele / Informace o sobě to můžete provést.
Okno kontaktů se mi nechce roztáhnout na celou výšku obrazovky
Toto je "funkce" packu. Okno je nastaveno tak, že se automaticky mění jeho velikost dle počtu aktivních kontaktů, ale maximálně na 60% výšky obrazovky. Pokud toto chcete změnit, upravte v % v Možnosti / Kontakty / Okno.
Rovněž doporučuji, v tomto případě, zakázat v Možnosti / Doplňky plugin start_position.dll, který je nastaven tak, že upravuje velikost okna při startu na pravý dolní roh.
Nezobrazují se mi zprávy v okně zpráv
Zřejmě jste špatně četl(a) návod, a cesta na soubor MirandaIM/CSS/welldone.ivt uvedená v Možnosti / Psaní zpráv / IEView / Záznam rozhovoru a v Možnosti / Psaní zpráv / IEView / Skupinové rozhovory není platná. Opravte ji, a zprávy se zobrazí.
Chci větší písmo v okně zpráv
Místo souboru welldone.ivt si v Možnosti / Psaní zpráv / IEView zvolte odkaz na soubor welldone_large.ivt.
Chci zobrazovat u programu TV dodatečné informace
V sekci Možnosti / Kontakty / Pro experty zapněte možnost "Zohlednit zprávu stavu". Bohužel, mTV program má v sobě chybu, která u některých instalací způsobuje, že aktuální program se poté zobrazuje jako zpráva stavu i u kontaktů, které s ním nesouvisí. Není to problém packu, ale obecný problém pluginu. Zapínejte tedy tuto volbu na vlastní nebezpečí. Při výskytu tohoto problému občas pomůže spustit dbtool.exe s volbou "Agresively find corruption".
Nepotřebuji rádio/TV/RSS
Označte myší skupinu a klávesou "Delete" ji smažte.
Nezobrazují se mi některé kontakty
Stiskněte ikonu "domečku" vpravo nahoře, a zkontrolujte, zda pro zvolený pohled máte nastaveno zobrazení nových skupin. Nové skupiny například pro stav "Online" nejsou zobrazeny automaticky, ale musíte jejich zobrazení ručně nastavit.
Nechci zobrazovat horní "přepínač pohledů"
V Menu / Okna / Režimy zobrazení vypněte přepínač "Viditelný".
Chci zobrazit horní toolbar s ikonami pro skupiny, zvuk, atd.
Zapněte si jej v Možnosti / Kontakty / Pro Experty, volba "Zobrazit lištu s tlačítky".
Tvůj pack je příšerný!
Stejně si jej stáhněte. Za měsíc, dva, si na něj zvyknete a nebudete chtít už nikdy nic jiného. Síla zvyku už naučila nejednoho člověka skvěle milovat
Tvůj pack je skvělý! Děkuji!
Také děkuji